Det här har jag gjort sen jag slutade Danscenters danslinje: 

Direkt efter DC kom jag in på Balettakademien i Göteborg men bytte efter första året till Balettakademien i Stockholm. Jag diplomerades från Balettakademien 2009 och har sedan dess jobbat med dans på olika sätt. Jag har bland annat jobbat mycket  som koreograf  för tex ’Danssommarjobbet’, skid VM i Falun och jag fick den stora äran att koreografera Danscenters avgångsstudenter under vårterminen 2015. Jag har jobbat med artister som Tallest man on earth, LCTRSC, Dogge Doggelito, Magnus Carlsson, Lisa Ajax, för att nämna några. Jag har medverkat i olika tv-framträdanden som bland annat bakgrunds dansare i Idol och ”förfest hos Gabriel ”. Jag jobbar som danslärare och åker land och rike runt för att ge workshops.

 

Varför sökte du till Danscenters linjer?

Jag sökte till Danscenters yrkesförberedande linje (2004) då jag ville ha en stark och bra grund för att kunna söka mig vidare. Jag valde även Danscenter då kombinationen av Streetdance och klassiska tekniker var viktigt för mig.

 

Vad är det bästa med Danscenters linjer?

Det bästa med Danscenter var den kunniga lärarkåren och att man fick en bred och stabil grund. Att man fick bra feedback och god insikt i vikten av att kunna använda olika sceniska uttryck.

 

Vad är det tuffaste med Danscenters linjer?

För mig var det tuffaste att pendla. Jag pendlade till och från Gävle varje dag då jag inte hittade någon bostad i Stockholm. Sen fanns det såklart mycket prestationsångest i perioder då man ständigt kämpade för att utvecklas. Men inspiration och motivation för att utvecklas är något man alltid kämpar med som dansare både under utbildning och i yrkeslivet.

 

Hur ser dina framtidsplaner ut?

Mina framtidsplaner är att fortsätta jobba med dans på olika sätt och förhoppningsvis kan jag försörja mig på detta resten av livet. Jag vill gärna arbeta utomlands och stå på scenen mer.

 

Ett råd till någon som funderar på att söka och gå Danscenters linjer?

Tänk på att en utbildning kräver fokus och ork. Se till att ha en stabil omgivning och ett tryggt boende så du kan fokusera på utbildningen. Håll ut, vissa dagar är tuffa! Försök att hålla fokus och tänka positivt!

Vi använder oss av cookies på våra hemsidor. Genom att besöka vår hemsida godkänner du detta. Läs mer i vår Cookie-policy.