Det här har jag gjort sen jag slutade Danscenters dansutbildning:

Jag slutade Danscenters yrkesutbildning för snart ett år sedan, Maj 2019. På dessa tio månader har jag hunnit med att starta en restaurang tillsammans med min pojkvän samt jobbat som fitness instruktör då jag haft yoga, styrketräning och danspass. Tre månader efter avslutad utbildning tog jag mitt pick och pack och flyttade hela vägen till Dubai och 40 graders värme! Där har jag jobbat mig uppåt och frilansat i sex månader. Jag har bland annat spelat in två stycken nya Bollywood filmer, uppträtt bakom lokala artister, varit med i invignings och lanserings shower, dansat i livsända shower som sänds över hela Saudi Arabien, uppträtt i middagsshow, spelat in reklamfilm och jobbat som model.

Varför sökte du till Danscenters dansutbildning?

Jag sökte till Danscenter för att jag ville satsa på dansen och ta mig till en högre nivå inom branschen. Jag fick reda på utbildningen genom ett besök på mitt gymnasium av Annette Starck, ansvarig för utbildningen, som fick mig att söka. Danscenter erbjöd en bredd av dansstilar som lockade mig då jag själv tror på att bredd är nyckeln till succé.

Vad är det bästa med Danscenters dansutbildning?

Det bästa med Danscenters utbildning är bredden av stilar, att lärarna är bland de bästa i Sverige i deras respektive stilar, att man bara fokuserar på dans/dansbranschen och inte har andra teoretiska ämnen. Dessutom skapas det kontakter till dansare och koreografer som redan befinner sig i branschen.

Vad är det tuffaste med Danscenters dansutbildning?

Det tuffaste med utbildningen är att fysiskt orka dansa 30 timmar i veckan, x antal veckor i sträck. Kroppen kommer vara trött, den kommer ha ont men viljan och glädjen som dansen ger gör att man som dansare inte ger upp. Även psyket kan ha det kämpigt när man dag ut och dag in står och värderar sina rörelser, känsla, styrka, smidighet m.m. Det finns alltid saker att jobba på och om det inte kommer från andra så gäller det att vara sin egen lärare för nå till toppen.

Hur ser dina framtidsplaner ut?

Planen framöver är att driva och styra restaurangen under sommaren 2020, samt koreografera och vara med i en brunchshow som ska framföras varje vecka under sommaren. Efter sommaren vill jag åka till Dubai igen för att göra ännu en säsong där, och komma hem ännu lite starkare och med ännu mera erfarenheter.

Ett råd till någon som funderar på att söka och gå Danscenters yrkesdansarlinje?

Tips till dig som vill söka utbildningen men inte riktigt är säker är att gör alltid en audition! Där får du en känsla för skolan, får träffa lärare på utbildningen och kommer även växa som person och dansare. Om du känner att du behöver mer tid att känna in skolan så skicka iväg ett meddelande och fråga om du kan hänga på en dag, prata med elever och se hur en dag ser ut.

Vi använder oss av cookies på våra hemsidor. Genom att besöka vår hemsida godkänner du detta. Läs mer i vår Cookie-policy.