“Att det inte är några pengar inblandat är väldigt intressant och gör det hela mer tillgängligt för alla”

Garderoben är Fryshuset egna bytes-second hand butik. På Garderoben kan du komma in och lämna gamla kläder och gå därifrån med nya, helt utan att behöva betala en krona.

Vad är idéen med Garderoben?

Dels vill vi främja second hand både för miljön och för att det är väldigt kul. Sen tyckte vi också att själva konceptet att det inte är några pengar inblandat väldigt intressant och gör det hela mer tillgängligt för alla.

Vad är er dröm och vision för Garderoben?

Att det ska fortsätta även när vi har gått ut gymnasiet och att de som tar över efter oss har en lika bra tid som vi har haft.

Har ni några bra stylingtips för den som vill börja shoppa mer second hand?

Var inte rädd att experimentera! Det är alltid kul att testa olika färgkombinationer och material och kombinera det tills man kommer på något nytt.

Vad har Fryshuset betytt för er i att kunna genomföra det här?

Det är ju här vi hänger så det klart att Fryshuset har betytt mycket. Vi har fått vårt egna rum, symaskin, klädhängare och massa stöd från the one and only Gunnar*.

*Gunnar Holm, skolans rektor (reds. anm.)

Garderoben är ett initiativ av elever på Fryshusets Gymnasium.

 

_______________________________________

I porträttserien Young Essentials får vi inblick i några av de tankar och funderingar som Fryshusets unga har om identitet, kultur, hopp och framtid. Allt det som är så viktigt för att skapa starka individer som kan förändra världen både idag och imorgon. Det är dags att lyfta upp och ta tillvara på den unga kreativitet som finns inom Fryshusets och universums väggar.

Möt våra Young Essentials.

Foto: Christine Leuhusen

Vi använder oss av cookies på våra hemsidor. Genom att besöka vår hemsida godkänner du detta. Läs mer i vår Cookie-policy.