Luliyas passion är film, hon är bland annat en del av Fryshusets verksamhet Liv1, där hon filmar och intervjuar förebilder, en del av 4west som är en eventgrupp i Husby samt har skapat sin egen plattform för sina filmer som heter Block Juice.

I juni månad träffades de båda kreatörerna samt några skådespelare för att tillsammans skapa musikvideon till låten Hon E Mine.  Syftet med musikvideon var att nå ut till flera olika orter och inte bara Rågsved. Alla som var inblandade var passionerade inom det dom själva gör, S9 älskar musik, Luliya älskar att filma och skådespelarna vill fortsätta utforska skådespeleriet.

Syftet var också att samla unga talanger för att väcka intresse hos andra unga. Genom att lyfta fram unga från förorten vill de visa andra att det är okej att ta plats inom musikbranschen. Alla medverkande fick samtidigt själva erfarenhet och kunskap av att samarbeta kring ett sådant projekt. Men det viktigaste som gruppen ville visa var att med vilja och med en genuin kärlek till skapandet kan åstadkomma vad man vill.

“Det är viktigt att få unga att förstå att skapande är för alla, det är många som tar efter fördomar och ‘’dumma’’ tyckanden om vilka som borde skapa musikvideor och inte, och att det inte bara är ett jobb för killar, utan tjejer som Luliya kan också. Vi vill motivera unga från orter till att förstå att de också kan om de vill, de ska också få synas “säger Michael Ottobang, handledare på Fryshuset i Husby.

Vi använder oss av cookies på våra hemsidor. Genom att besöka vår hemsida godkänner du detta. Läs mer i vår Cookie-policy.

Jag förstår