Utbildning

Elektras Ambassadörsutbildning

Vi driver en ambassadörsutbildning terminsvis för dig som är ung och brinner för mänskliga rättigheter och vill sprida kunskap kring hedersrelaterat våld och förtryck. Under utbildningen lär man sig om demokratiska värderingar och vilka rättigheter och skyldigheter som människor har gentemot varandra. Vi pratar också mycket om fördomar, utanförskap och om hur hedersrelaterat förtryck kan se ut.  

Tanken är att du som deltagare ska kunna agera som förändringsagent i dina lokalsamhällen och vara en positiv förebild.  

Det gör du genom att delta i Fryshuset och Elektras informationsspridning och föreläsningar, blir ungdomsledare i verksamheterna eller driva dina egna projekt. Unga som tidigare deltagit i utbildningen och diplomerats som Elektraambassadörer leder sedan Elektras utbildningsträffar under handledning av Elektras verksamhetsansvariga. 

Är du nyfiken på att få veta mer eller delta, kontakta oss gärna på Instagram under @Elektrafryshuset eller maila elektra@fryshuset.se! 

Utbildningen riktar sig till tjejer och killar mellan 16-25 som vill lära sig mer om hedersfrågor och mänskliga rättigheter. Du behöver inte själv ha erfarenhet av hedersrelaterat våld och förtryck utan det viktigaste är att du brinner för frågan och vill bidra till att skapa en förändring. 

Vi använder oss av cookies på våra hemsidor. Genom att besöka vår hemsida godkänner du detta. Läs mer i vår Cookie-policy.

Jag förstår