image

Aktiviteter

Vad du än vill göra tar vi dig på allvar, och du är alltid välkommen med förslag på vad du skulle vilja se mer av på din fritidsgård framöver.

Öppen verksamhet & Gemenskap

Hos oss kan du hänga med nya och gamla kompisar och prata med fritidsledare i en skön, trygg och avslappnad miljö. I den öppna verksamheten finns bland annat pysselverkstad, ett riktigt gym, sällskapsspel, tv-spel, biljard, pingis, dansrum, myshörna med tv, läxhjälp och tillgång till kök för bakning och matlagning. I vårt café finns dryck, snacks samt egentillverkade bakelser.

Bakning & matlagning

För alla foodies och bakfantaster erbjuder vi passionen Bakning & matlagning. Här kan du prova på att laga nya rätter, baka godsaker eller utvecklas i köket. Du kan lära dig allt från bakverk till hälsosamma och goda maträtter från olika matkulturer. Du kan baka eller laga mat självständigt på gården, och på vår Bake factory på måndagar och Food factory på fredagar får du chans att lära dig mer och vara i köket tillsammans med en ledare.

Fiskis Fitness

För dig som gillar träning av någon form erbjuder vi Fiskis fitness och vårt helt egna gym är öppet och tillgängligt för ungdomar varje dag. Vårt mål är att ge dig som ungdom större förståelse kring psykisk & fysisk hälsa samt gemenskap genom träningsintresset. Du tränar utifrån din förmåga och det som du vill utvecklas inom. Det viktigaste är att vi har kul tillsammans och vågar misslyckas för att bli starkare. Varje måndag håller vi en cirkelträning i vårt gym eller om vädret tillåter utomhus.

Fotboll

Fotboll är den största sporten i Fisksätra och har alltid varit en stor del för ungdomarna som besöker fritidsgården. Fredagsfotboll är någonting som Fisksätra fritidsgård har haft i över 25 år och vi har valt att ha just fotbollen som en våra passioner. På fredagar kör vi i Fisksätra sporthall mellan 20:00-22:00, året runt, tillsammans med både fritidsledare och ungdomsledare. Vi arrangerar och deltar även i turneringar med jämna mellanrum.

Grupper & temakvällar

Vi bedriver en inkluderande fritidsverksamhet där det finns plats för alla. Vi har nolltolerans mot diskriminering utifrån kön, könsidentitet, etnicitet, religiös tillhörighet, sexuell läggning och funktionsvariation. Vi arrangerar därför särskilda kvällar för olika målgrupper under varje månad, exempelvis tjejkvällar på torsdagskvällar. För mer info följ våra sociala medier.

Läxhjälp, studiestöd och CV-verkstad

Varje vardag är du välkommen till Fisksätra fritidsgård och få hjälp att plugga, söka jobb eller välja kommande utbildningar. Vi har ett helt rum anpassat för att du ska kunna koncentrera dig och fokusera på det du behöver för att nå dina mål.

En mobil fritidsgård

Fritidsgården arbetar även uppsökande och tillsammans med skolorna i närområdet för att erbjuda aktiviteter, roliga utmaningar och bygga relationer där ungdomarna är.

Lovverksamhet

Även under loven har vi öppet och erbjuder verksamhet utformade efter det pågående lovet. Under lovveckorna gäller särskilda öppettider. Mer information om detta samt vad som kommer hända under veckan får du bäst via våra sociala medier.