image

Om skolan

På Fryshuset folkhögskola är inte dina tidigare prestationer det viktigaste, utan att du vill utvecklas och lära dig utifrån dina nuvarande förutsättningar. En nyckel till det är engagerade lärare, små klasser och en öppen och trygg miljö.

Fryshusets folkhögskola i Stockholm

I Stockholm erbjuder vi Allmän kurs, Advanced Music Production and Songwriting, PREAMPS, Music Management och Creative Minds . Skolan har sitt säte i Fryshuset i Hammarby Sjöstad som erbjuder en kreativ och utvecklande miljö. 

I nära anslutning till skolan finns restaurangen Kalles kök som serverar lunch mellan kl. 11-14.

Hitta hit
Ta tvärbanan eller bussen till stationen Mårtensdal och promenera till Mårtensdalsgatan 6.

Du kan också ta tunnelbanan till hållplats Gullmarsplan – gå ca 800 meter till Fryshuset. Kolla in filmen nedan om du är osäker på hur du ska gå!

Fryshusets folkhögskola i Nybro

Fryshusets Folkhögskola i Nybro har funnits sedan 2016. Vi startade i raketfart med flera parallella Etableringskurser, för att stötta nyanlända, flertalet från Syrien, som hade kommit till Nybro Kommun. I ett samarbete med Arbetsförmedlingen, Nybro Kommun och SFI hade vi uppemot 100 samtidiga deltagare.

I dagsläget bedriver skolan kurserna ”SMF”, studiemotiverande folkhögskolekurs och framöver även Grön Näring. Vår ambition är att utöka kursutbudet, inte minst för att vara en alternativ skola för våra unga och unga vuxna som behöver plugga för att få fullgoda gymnasiebetyg och kunna – antingen plugga vidare eller få ett arbete.

Vi finns även i Kalmar där vi bedriver ”SMF”.

Personal

Rektor
Rita Criborn
E-post: rita.criborn@fryshuset.se

Programrektor Avanced Music Production & Songwriting
Dita Kleman
E-post: dita.kleman@fryshuset.se

Programrektor Allmän kurs
Kristina Solheim
E-post: kristina.solheim@fryshuset.se

Kontakt Nybro
Per Sjölin
Mobil: +46 (0) 706 758 493
E-post: per.sjolin@fryshuset.se

Vill du veta mer? Kontakta oss gärna!

Om Fryshuset

Stiftelsen Fryshuset är en ideell organisation som är religiöst och politiskt oberoende. Fryshuset bedriver ett 60-tal olika verksamheter på flera orter runt om i Sverige, där unga har möjlighet att utöva sina passioner, skapa och delta i ungdomsdrivna aktiviteter, utbildningar och arbete. Fryshuset arbetar för att samhället ska ta ungas åsikter och idéer på allvar efter övertygelsen om att det bidrar till ett kreativt och lösningsinriktat samhällsklimat där vi vågar tänka nytt och hitta nya lösningar.

Fryshusets vision

Fryshuset gör det möjligt för unga att genom sina passioner förändra världen!

Integritetspolicy

Vi på Fryshuset värdesätter din integritet och vårt mål är att du ska känna dig trygg med hur vi hanterar dina personuppgifter. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter här.