image

Fryshuset Skolbibliotek

Välkommen till biblioteket! Här kan du som är elev på gymnasiet eller grundskolan i Hammarby Sjöstad låna böcker, få hjälp med att söka info och få vägledning i dina studier.

Skolbiblioteket ligger centralt i Fryshuset och är öppet alla vardagardagar i veckan. Här finns böcker som matchar alla passioner och skolämnen samt ett stort utbud av medier som vi hela tiden uppdaterar för att du ska ha tillgång till tillförlitliga och aktuella källor.

I biblioteket kan du få handledning och träning i informationssökning och källkritik utifrån aktuella skolarbeten. Om du har svårt att läsa tryckt text hjälper vi dig att hitta hjälpmedel som kan underlätta ditt skolarbete.

Om du är inskriven som elev på gymnasiet eller grundskolan på Fryshuset Hammarby Sjöstad är du berättigad till att låna böcker samt att nyttja alla tjänster som skolbiblioteket erbjuder. Du lånar på ditt personnummer/efternamn. Lånetiden för de flesta böcker är 3 veckor, men behöver du längre tid säger du till om detta när du lånar.

Böcker och material som inte återlämnas i tid krävs in av biblioteket och avgiften för en förkommen bok är 200 kr.

Bra sidor för ditt skolarbete

Bibliotekets sökkatalog WeLib

I sökkatalogen hittar du medier som är tillgängliga för skolans elever och personal. Sök i katalogen genom att skriva in sökord i sökfältet.

https://fryshuset.welib.se

Nationalencyklopedin
Elever och personal på har via Fryshusets skolbibliotek tillgång till uppslagsverket NE.se. Du kommer alltid åt NE.se när du surfar på skolans WIFI. För att komma åt NE.se hemifrån måste du skapa ett personligt konto. Du behöver då ha en fungerande e-postadress.

Landguiden
I Landguiden får du tillförlitlig och uppdaterad information om alla världens länder, konflikter och organisationer. Databasen är ett mellanting mellan en nyhetstjänst och ett uppslagsverk. Se instruktionsfilm

Svenska Akademiens ordböcker
Sök i tre ordlistor på samma gång.

Studieplatser och klassrum

I biblioteket finns studieplatser både för enskilt arbete och mindre grupper. Det finns också ett klassrum som rymmer cirka 20 personer. Lärare på gymnasiet bokar klassrummet via Schoolsoft, lärare på grundskolan kontaktar: idde.schultz@fryshuset.se

I biblioteket finns

  • Skönlitteratur på svenska och engelska
  • Lättläst litteratur på svenska och engelska
  • Facklitteratur
  • 8 sidor (lättlästa nyheter)
  • Studieplatser för elever och lärare
  • Klassrum med projektor och högtalarsystem
  • Lugn och ro

Öppettider och kontakt

Måndag 09:00-15.00
Tisdag 10:00-16.00
Onsdag  09.00-16.00
Torsdag  09:00-16:00
Fredag   09:00-15.00

Kontakt
Vi som arbetar i biblioteket heter: Idde Schultz & Eva-Lena Strömberg du når oss bäst på mail.

Idde arbetar må-on mail: idde.schultz@fryshuset.se

Eva-Lena on-fr mail: eva-lena.stromberg@fryshuset.se