Nyheter

Aktuellt om Fryshuset.

17 Maj - Nyhet

Fryshuset inleder samarbete med Fortaleza i Brasilien

Den 14 maj undertecknade Fryshuset och Fortaleza i Brasilien sitt första avtal om kommande samarbete.

Denna vecka har Fryshusets VD Johan Oljeqvist och borgmästaren i Fortaleza Roberto Cláudio Rodrigues Bezerra undertecknat ett avtal om kommande samarbete. Syftet med samarbetet är att främja utbyte av information och erfarenheter och att utarbeta gemensamma projekt med särskilt fokus på ungdomar i socialt och ekonomiskt utanförskap.

Tanken är att Fryshuset genom sina mångåriga erfarenheter av ungdomsarbete tillsammans med myndigheter och andra aktörer i Fortaleza ska kunna ge bättre stöd till dessa ungdomar. Närmast förestås en kartläggning av behov och förutsättningar för att implementera Fryshusets erfarenheter, metoder och program i områdena runt Fortaleza. Därefter är planen ett partnerskapsavtal där vi konkret ska nå ut till och involvera de unga i Fortaleza i utvecklingen av olika verksamheter.

Under besöket på Fryshuset fick delegationen från Fortaleza veta mer om några av Fryshusets projekt, till exempel Lugna Gatan och BACKA.. De fick även en guidad tur i Fryshuset Husby och Hammarby Sjöstad för att få se hur man arbetar där.

Detta är ett första steg mot ett långsiktigt samarbete mellan Sverige och Brasilien som förhoppningsvis leder till en positiv utveckling för de unga i sociala utsatta områdena i Fortaleza, Brasilien.

Frågor? Kontakta Raisa Lång Velazco, raisa.lang@fryshuset.se