Nyheter

Aktuellt om Fryshuset.

30 Nov - Nyhet

Fryshusets årliga mingel, inspiration och lite gala – en succé!

Den 29 november hölls Fryshusets årliga mingel mellan unga och företagare, innovatörer och backare. Plats på scen fanns bland annat Julia Östfeldt från Föreningen Tillsammans, innovatören Sofie Lindblom, mulitentreprenörerna Hanna Widell och Amanda Schulman. Under kvällen fick vi ta del av inspiration, spoken word och prisutdelning. Vinnarna av Sveriges Ungdomsentreprenör prisades och unga fick möta vuxna på sina egna villkor vid olika backa-stationer.

Kvällen varvades mellan inspiration, möten och lite gala. Fryshusets Danscenter kickade igång kvällen med ett starkt dansnummer som följdes av inspirationsföreläsning av Julia Östfelds från Föreningen Tillsammans, också vinnare i kategorin Årets samhällsförbättrare i Sveriges Ungdomsentreprenör 2016. Därefter bröts kvällen av med ett mingel där unga fick möta de vuxna på plats vid olika stationer. Bland annat via podcasten SKITSNACK, “Anställningsintervjun” och i rundpingis. Syftet med kvällen var att deltagarna på plats skulle få möjlighet att mötas och utbyta tankar och idéer, utmana sina egna fördomar och lyssna in varandra.
Temat för kvällen var Backa, tillsammans med verksamheten Backasysterskapet genomsyrades kvällen av backande samtal. På scen gav Sofie Lindblom ett inspirerande föreläsning om sin resa följt av systrarna Hanna och Amanda, entreprenörer som bland annat driver podcasten Fredagspodden. De delade ut hedersutnämningen Årets Backare till Heja Livet för deras arbete med att möjliggöra en plattform som når över 60 000 tjejer och kvinnor dagligen, där systrar får utrymme att backa varandra. Den andra hederutnämningen gick till Aseffa Hailu som Årets streetsmarta ledare, som bland annat har startat upp 127 festivalen som idag har 23 000 besökare.
Kvällen avslutades med prisutdelningen av Sveriges Undomsentreprenör 2017. Fyra vinnare prisades i kategorierna Årets Idé, Årets Kulturentreprenör, Årets Företag och Årets samhällsförbättrare. Vinnarna kommer få ta del av priser så som individuellt mentorskap, affärsutveckling och juridiskrådgivning av Sveriges Ungdomsentreprenörs partners, för att ta sitt projekt till nästa nivå.

 

Vinnarna av Sveriges Ungdomsentreprenör är:

Årets Idé – Politisk Kunskapsarena

Årets Kulturentreprenör – Pridepodden

Årets Företag – BLK SKN

Årets Samhällsförbättrare – Fem Fight

Årets backare – Heja Livet

Årets streetsmarta ledare – Assefa Hailu