image

Danscenter Malmö

Danscenter är en plats för dig som älskar dans, vill lära dig mer och utvecklas vidare? Baserat på samma modell som Fryshusets Danscenter i Stockholm är det nu Malmös tur att inviga vårt center för dansentusiaster i alla åldrar. Kom och prova ett nytt sätt att utveckla din stil eller kanske upptäcka en ny passion!

Malmö danscenter är en professionell akademi som erbjuder dansklasser för såväl nybörjare som professionella dansare. Studenterna kommer att vägledas steg för steg för att utvecklas, oavsett startnivån och med individuell anpassning.

AKTUELLT ERBJUDANDE

Danscenter Malmö erbjuder för närvarande kurser i Breaking. Tre typer av kurser finns tillgängliga: för nybörjare, medel och avancerade. Kurserna startar den 25e januari och hålls därefter varje tisdag eller torsdag under 13 veckor på Fryshuset Malmö (Norra Parkgatan 2a).

Tider:

Nybörjare

  • Grupp 1: Grupp 1: Barn mellan 6 och 10 år. Varje torsdag från kl. 18.15 till kl. 19.00
  • Grupp 2: Ungdomar mellan 12 och 20 år. Tisdagar från kl. 18.15 till kl. 19.00

Mellanklass

  • En grupp för alla åldrar
  • Varje torsdag från kl. 19.15 till kl. 20.00

Avancerade

  • En grupp för alla mellan 10 och 20 år
  • Varje tisdag från kl. 19:15 till kl. 20.00

Dra också nytta av våra gratis ”Each one teaches one” öppna övningar, varje torsdag kl. 18.00, för alla och i närvaro av vår lärare!

 

VÅRA DANSLÄRARE

 

Arturo Castillo – aka Bboy Arcturus – är en professionell breaker med 15 års erfarenhet. Han har deltagit i över 20 mästerskap och är medlem i det svenska landslaget. Han är rankad bland de 64 bästa i världen och deltar i de senaste rankingtävlingarna inför OS 2024.

Arturo har en stor passion för breaking och en önskan om att få dela med sig av sina kunskaper och erfarenheter. Hans långa erfarenhet inom området och goda handledningsförmåga ger goda förutsättningar för hans elever att fullt ut utveckla sina individuella färdigheter.

 

VÅRA LOKALER

Fryshuset Malmös lokaler är idealiska för breakinglektioner. Lokalen är utrustad med två rum som är lämpliga för dansklasser:

Scenrummet

Mycket rymligt, utrustat med en stor dansyta, scen och läktare samt ett sofistikerat ljud- och ljussystem. Det kommer att användas för cypher*, strider och taktiska övningar.

Dansrummet

Är mindre, ljusare och utrustat med stora speglar och balettstänger. Perfekt för koreografi-, vokabulär- och formövningar.

*Cypher går ut på att bilda en cirkel med B-boys och B-girls som, en efter en, går in i mitten och dansar. Cypher är ursprunget till Hip-Hop, Breaking är baserat på dess värderingar. Det är en metod för att lära sig och utbyta kunskap genom dans. Till skillnad från battles är cypher ganska fritt, det är inte nödvändigt att ha en scen, det kan äga rum var som helst.

 

KURSER

 

KONTAKT

Missa inte denna otroliga möjlighet att utforska dansens värld och förbättra dina färdigheter. Kontakta oss för mer information:

📍 Besöksadress: Norra Parkgatan 2a 214 22 Malmö

↪ Adam (Salle) Al Obaid | ✉️ infomalmo@fryshuset.se | 📞 076-001 08 18