image

Starta Frysbox i din förening

Vill ni vidareutveckla er förening eller går ni i tankar på att starta en förening? Frysbox är en metod som enkelt kan göras till en del av er övriga verksamhet eller bli er förenings kärnverksamhet. Via Frysbox får ni stöd av Fryshuset, en av Sveriges främsta ungdomsrörelser.

Frysbox är en väl beprövad metod som inte bara riktar sig till ungdomar utan även gör dem till aktiva deltagare i förändringsprocessen. Vi som jobbat med Frysbox över åren har sett en otrolig positiv utveckling hos de ungdomar som deltagit. Här får unga nya vänner, en hälsosammare livsstil och inte minst en bättre självkänsla där de kan kommunicera sina behov och gränser på ett konstruktivt sätt.

Frysbox är en metod som er egen förening med lätthet kan implementera som verksamhet eller som del i er nuvarande. Vi på Frysbox har därför skräddarsytt ett utbildningspaket där vi bistår med både kunskap och kompetens och inte minst Fryshusets hela nätverk med över 50 olika verksamheter för unga.
Utbildningspaketet består av tre steg där vi tillsammans med er som förening arbetar med värdegrund, dialogstrukturer, syfte, ledarroller och gruppdynamik samt aktiv rekrytering.

Efter första utbildningen har föreningen tillräckligt med kunskap och verktyg för att komma igång med en grupp och börja arbetat med metoden. Även när ni startat er verksamhet finns vi med för att kvalitetssäkra och stötta ert arbete. Vi kan även bistå med workshops inom kommunikation och insamling så att ni som förening kan bygga en stark kännedom och insamling för att hålla verksamheten levande.

Låter detta intressant?

För föreningar i Stockholm eller internationellt: Mejla ann.ossianson@fryshuset.se

För föreningar runt om i Sverige (inte Stockholm): Mejla pernilla.johansson@fryshuset eller ring 073 950 23 47