image

Aktuellt!

Projektet 3C består av många parallellt löpande processer, med en mängd olika aktiviteter, varav en del är interna och andra är öppna för alla. Här lyfter vi successivt allt som händer, så att både projektdeltagare och andra nyfikna kan följa utvecklingen och hålla sig uppdaterade på vad som är på gång.

YOU + MUSIC

Den 2–3 december arrangeras eventet YOU + MUSIC som är ett samarbete mellan Grammis, Fryshuset, Spotify och Live Nation. Eventet är ett initiativ där hela musikbranschen gör sig tillgänglig för musikintresserade unga med kunskap, inspiration och nätverk.

I år  är temat för YOU + MUSIC möjligheter. Allt som sker under dagarna handlar om att öppna dörrar och visa olika vägar framåt för unga som vill utforska och revolutionera musikbranchen. Du får tips och råd från branschens bästa och inspireras av framtidens artister som står på scen.

Hela programmet hittar du här om du scrollar ner en bit på sidan. 3C är en del av dessa fullspäckade kreativa dagar, som är den perfekta platsen för att skapa en brygga mellan den gamla och nya musikbranschen.

Producer-gathering no 2 + 3

Fryshuset i Göteborg var i april och oktober platsen där projektets unga producentgrupp träffades för inspiration, kompetenspåfyllning, nätverkande och möjligheter att lära mer av varandra. Under båda tillfällena diskuterades och analyserades det workshop-material som utvecklas inom projektet, och som i kombination med empowerment-insatser ska underlätta för fler unga tjejer och ickebinära att ta plats inom musikproduktion. Huvudfokus dessa båda gånger låg dock på jämställdhet inom branschen samt på musikproduktion i sig. Ett studie/studiobesök hos Melisha Linnell på Brewhouse i april, följdes upp av att Melisha i oktober besökte Fryshuset för en intervju om hennes egen väg till professionell och hur det är ställt med jämställdheten i branschen samt en fördjupande masterclass, som tog sig an flera olika ingångar och aspekter på musikproduktion.

Nästa gång gänget ses inom projektet är första helgen i december – då på Fryshuset i Stockholm, i anslutning till det stora musikeventet YOU+MUSIC.

Producer-gathering no 1

En långhelg i november 2021 samlades våra unga producenter i Stockholm, för att både lära känna och lära av varandra. De fick också en hel del input kring och diskuterade både jämställdhet (eller snarare bristen på den) och möjligheter inom musikbranschen. En viktig del under projektet för den här gruppen är att arbeta fram och testa ett workshop-material, som både de själva och andra kan använda i möten med yngre tjejer och ickebinära – för att skapa nyfikenhet och intresse kring musikproduktion. Denna del av arbetet hann bara påbörjas, eftersom denna första träff blev en del av det stora musikeventet GRAMMIS+Fryshuset+YOU och gänget förstås skulle utnyttja alla möjligheter till nätverkande, inspiration och spännande möten som erbjöds.

Nästa träff sker i Göteborg i början av april 2022 och då blir det bland annat studiebesök, fortsatt arbete med att utveckla workshop-material, en hel del lyssnade och produktion – en långhelg sjudande av kreativitet, helt enkelt!

Följ Equalizer Talks, ett samtal om jämställdhet i musikbranschen, direkt på Fryshusets YouTube-kanal! Vill du upplev det i efterhand istället går det precis lika bra. Du hittar det här https://youtu.be/yuMxzvsOSzkeller via QR-koden i bilden.

 

Grammis-Fryshuset+YOU 

Det räcker inte med att säga att musikbranschen är till för alla, det måste skapas rätt förutsättningar för alla att ta sig in, oavsett kön, hudfärg eller postnummer.

När stora aktörer går samman kan vi faktiskt göra skillnad, på riktigt. Grammis & Fryshuset, i samarbete med Spotify och Live Nation presenterar nu ett gemensamt initiativ för att få musikbranschen mer inkluderande. Vi vill skapa en plattform av möjligheter, kunskap och inspiration för unga, en brygga där morgondagens talanger och musikbranschen möts. För att ge unga talanger möjlighet att ta sin passion för musiken till en professionell nivå.

Tillsammans arrangerar vi utbildningar, inspirationsdagar, föreläsningar, masterclasses och möjligheten att få spela live och möta branschfolk på plats. Kort sagt har vi ställt upp med det bästa branschen har att erbjuda. Den viktigaste delen saknar vi dock. Och det är DU. Din talang, din passion, ditt driv och dina drömmar. När DU är på plats, då kör vi! +YOU

Stay tuned genom att följa oss på instagram @grammisfryshuset eller signa upp för nyhetsbrev på grammisfryshuset.se