image

Öppen DPC-utbildning sep -24

Anmäl dig till vår utbildning i konflikthanterings- och medlingsmetoden Dialogue for Peaceful Change den 17-20 september!

Datum: 17 – 20 September 2024
Plats: Fryshuset, Mårtensdalsgatan 2-8, Stockholm
Begränsade platser: Vi tar emot 18 personer till denna utbildning
Pris: 10 500kr exkl. moms

Anmäl dig här!


För vem är denna utbildning?
DPC är till för dig som vill lära dig nya verktyg i konflikthantering och medling. Vi vänder oss till kommun, myndighet, organisationer, företag och andra aktörer som ser ett behov av denna kunskap i sina verksamheter. Över 1800 personer i 70 olika länder har blivit utbildade i Dialogue for Peaceful Change, och du blir del av ett internationellt nätverk av medlare.

I arbetet som medlare så kommer jag ha användning av utbildningen i mitt dagliga arbete.  I alla möten kopplade till medlingsärenden är det ett otroligt tillskott att kunna förklara varför konflikter uppstår och eskalerar och få parterna att förstå sin egen situation – Kommunmedlare

Du lär dig att:

  • Använda DPCs verktyg vid olika typer av konflikter eller konfliktsituationer
    Du får en praktisk verktygslåda för att förstå och hantera olika typer av konflikter på ett konstruktivt sätt. Du lär dig DPCs 6-stegs-modell i medling som kan appliceras direkt i både professionella och privata sammanhang.
  • Hantera och leda genom komplexa förändringar på jobbet eller i samhället
    Du lär dig att effektivt hantera och leda genom motstånd och osäkerhet som följer med konflikt eller förändringsprocesser på jobbet eller i samhället.

Jag kunde använda mig av utbildningen redan veckan efter utbildningen och valde att agera på ett annat sätt än jag brukar, och det fungerade! Jag tror att lösningen blev mer hållbar – fältassistent


Programinnehåll
DPC-metoden ger dig en praktisk verktygslåda och metodik för att hantera förändrings- och konfliktprocesser för både individer och grupper. Dialogue for Peaceful Change kretsar kring fyra områden av lärande:

  1. Att förstå konflikt och förändring
    Deltagarna börjar utbildningen med att förstå komplexiteten kring konflikt och förändring genom ett antal olika aktiviteter, reflektioner och föreläsningar. Syftet är att möjliggöra förståelse av deras upplevelse av konflikt – vare sig det är organisatoriskt, personligt eller i en fredsbyggande kapacitet.
  2. Konceptuella ramverk och modeller
    Deltagarna får lär sig DPCs grundläggande modeller som syftar till att lokalisera och förstå de underliggande drivkrafterna till konflikter och att stärka deltagarnas förmåga att hantera konflikter på ett konstruktivt sätt.
  3. Verktygslådan
    Deltagarna lär sig verktyg för att förstå och arbeta med konflikthantering. Deltagarna kommer att lära sig att anpassa och tillämpa dessa verktyg i en rad olika situationer både i sina professionella och personliga liv.
  4. Praktik och tillämpning
    Deltagarna kommer även att få möjligheten att tillämpa DPCs 6-stegs-modell i medling i praktiken, med coachning från våra utbildare. Detta tillämpade tillvägagångssätt låter deltagarna att identifiera och bygga nya mönster av problemlösning och samarbete.

Efter utbildningen
Du som gått utbildningen kommer att certifieras som DPC Facilitator och registreras som en av över 1800 internationella medlare som certifierats i metoden. Du kommer då att kunna använda medlande kommunikation i formella och informella sammanhang med ytterligare stöd av en metodhandbok som fungerar som en praktisk guide för att tillämpa DPC-metoden i olika sammanhang. Du kommer även att få möjlighet till uppföljning och kompetensutveckling samt bli inbjuden till DPC ”Community of Practice” för att hålla kontakten med andra nätverk som arbetar med denna metod i Sverige och internationellt.

Dialogue for Peaceful Change (DPC) har utvecklats av internationella experter inom medling och konflikthantering på fredscentret Corrymeela i Nordirland. Erfarenheten från det långa inbördeskriget lade grunden för denna metod som vi använder inom flera olika projekt och verksamheter på Fryshuset. Vi ökar förståelsen för hur konflikter fungerar, både biologiskt och socialt, och hur de hänger ihop med motstånd till förändring och förser unga med nödvändiga verktyg för att kunna hantera och framförallt förebygga konflikter, genom bland annat medlande kommunikation. Läs mer om metoden på Socialstyrelsens hemsida

Har du frågor, kontakta Sarah Dolah!