Föreläsningar och workshops

Elektra utbildar både unga och vuxna yrkesverksamma i hedersrelaterade frågor.

Elektra besöker gärna er verksamhet för att hålla föreläsningar eller workshops om mänskliga rättigheter, integration/inkludering, kultur, sex och samtycke, relationer, våld i nära relationer och hedersrelaterat våld och förtryck. 

Vi skräddarsyr varje workshop och föreläsning utifrån er förfrågan och målgruppen.  

Vi besöker även mässor eller verksamheter för att dela ut informationsmaterial och berätta om vår verksamhet utöver våra föreläsningar och workshops.  

Vi finns fysiskt i Stockholm, Göteborg och Malmö men vi kan hålla utbildningar om hedersrelaterat våld i hela landet.  

Vill du veta mer? 

Kontakta sara.ibrahim@fryshuset.se i Stockholm, joanna.borglind@fryshuset.se i Malmö eller malin.hagman@fryshuset.se i Göteborg. 

Kostnadsfritt workshop-paket för skolor:

Elektras kostnadsfria utbildningspaket med 5 workshops har utformats för att öka medvetenheten om normer och hedersrelaterat våld och förtryck. Elektra erbjuder dessa under hösten 2023 och våren 2024. En lektionstimme i veckan, under fem veckor. Vi ser helst att dessa träffar schemaläggs inom den ordinarie undervisningstiden. Genom att delta i våra workshops får era elever inte bara värdefull kunskap om dessa viktiga ämnen, utan dem kommer också utveckla förmågor som gör dom medvetna och ansvarstagande medborgare. Våra erfarna och engagerade ambassadörer kommer att ge era elever insikter som kommer att påverka dem positivt i både skolan och livet utanför.  

 

Anmäl er idag!

Antal tillfällen är begränsade, så det gäller att vara först till kvarn. Hör av er till oss för mer information och anmälan av er skola.