Vill du lämna?

Du har bara ett liv och det är ditt. På Passus förstår vi att livet kan vara tufft och att det kan kännas som att du står inför omöjliga utmaningar. Kanske är du trött på det destruktiva livet, känslan av ständigt hot och att inte kunna lita på någon. Kanske drömmer du om en framtid med familj och ett lugnare liv.

Vi finns för dig

Vi vill att du ska veta att du inte är ensam. Hos oss hittar du inte bara stöd utan också en metod som har hjälpt många att lämna den kriminella livsstilen bakom sig. Det kommer inte vara lätt, och vi förstår att det krävs mod och styrka att ta det första steget mot förändring. Men tillsammans kan vi göra det möjligt.

När du kontaktar oss kommer vi att lyssna på din situation och ge dig råd om nästa steg. Vi kommer att arbeta tillsammans för att se till att du får rätt stöd och kontakt med de myndigheter som kan hjälpa dig på din resa. Om du beviljas stöd inleds ett 18-månaders program som är utformat för att stödja dig genom din förändringsprocess.

Vi erbjuder också boende på en lämplig plats och ett team som kommer att finnas där för dig genom din vardag. Tillsammans kan vi ta det första steget mot en ljusare framtid. Du kan lita på oss och vår metod. Tillsammans kan vi göra förändringen och skapa ett nytt kapitel i ditt liv.

Viktigt att veta: Innan ett program kan inledas så behöver myndigheter godkänna ditt avhopp och ditt val av avhopparverksamhet. Det spelar ingen roll om andra säger annat. Det är alltid det första steget för alla.

Rikards historia

I nästan halva sitt liv har Rikard, 31, levt som kriminell. På Fryshusets avhopparverksamhet Passus hittade han verktygen att bryta cirkeln. Nu vill han hjälpa andra så som han själv blivit hjälpt. Läs hela hans historia HÄR

Kontakt

För en första kontakt eller frågor gällande Passus verksamhet:
Samordnare: +46739502397